spinatboller
troldemor
de bedste boller til madpakken er spinatboller, de er super gode og samtidig sunde.
jeg bager dem efter en opskrift fra mette blomsterberg
ingredienser
- 100 g knækkede hvedekerner
- 4 dl varmt vand
- 40 g gær
- 100 g fint hakkede spinat
- 2 stk æg
- 12 g salt
- 400 g hvedemel
- 1 dl olie
fremgangsmåde
- hæld hvedekerner og det varme vand op i en røreskål og lad kerner stå og trække i en time
- tilsæt gær, det fint hakkede spinat, salt,æg og 3/4 dele af melen
- ælt dejen godt ved middel hastighed i 5 min. tilsæt olien og mere mel, til dejen så småt samler sig, ælt dejen i 15 min til den bliver fast og smidig
- del dejen i 12 stykker og tril dem til boller
- sæt bollerne på to bageplader, lad bollerne hvile i 10 min. tryk dem så flade som muligt og lad dem igen hvile i 10 min, og tryk dem flade igen og lad dem så hæve tildækket i 1 time.
Ingen kommentarer endnu