madpakke igen igen, og dog lidt nyt er der da i den
[wpsocialite]
Så er det endnu engang søndag, og der er blevet bagt til madpakker, og ja, der er meget, men så er der også til 14 dage. I fryseren med det hele og så tages der op hver aften.
Denne gang er der blevet bagt lidt anderledes, da jeg istedet for at købe en færdigmelblanding selv har bagt rugbrødsboller fra bunden denne gang, en utrolig nem opskrift.
Rugbrødsboller
50g gær
½ liter vand
1 spsk. salt
1 ¾ spsk. sirup
500 g rugmel
100 g hvedemel
1 pose med tørret tranebær,rosiner,blåbær ( bare en af de poser, der kan bruges i salat, alm. rosiner kan også bruges)
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser .
Lad dejen hæve tildækket 1 time.
tag en ske, og sæt dejen på en bageplade, størrelsen bestemmer man selv. Det er en klistret dej, men brug 2 skeer og det går sådan set ret nemt.
lad bollerne hæve i ca. 2½ time.
Bag ved 185 – 190 grader i ca. 15-20 min
Desuden blev det til nogle små rugbrødshapser, de er dog lavet via den nemme måde, købt en færdigblanding, og bare tilsat vand og så i køleskab i mindst 6 timer, så er det bare at rulle dejen ud og skærer de små hapser ud
Så madpakken til den ældste søn ser sådan ud til mandag
Ingen kommentarer endnu